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Klimawandel: Sind wirklich nur die Plastikbecher das Problem? (Sonstiges)

Fluegelflitzer, Göttingen, Sonntag, 16.06.2019, 22:31 (vor 1748 Tagen) @ the mirrorblack

Du sagst, man kann auch ohne, aber selbst ohne Fleisch braucht man ein Mindestmaß an tierischem Protein und den darin enthaltenen Nährstoffen.


Klar, frag mal bei Novak Djokovic. Hat letztens nur Wimbledon und Australian Open gewonnen, wie hat er das nur gemacht? Lewis Hamilton? Patrik Baboumian - stärkster Mann Deutschlands, auch Veganer.

Brendan Brazier, Iron Man Teilnehmer, seit seinem 17. Lebensjahr Veganer (er ist jetzt 43 glaub ich) und zwar nicht aus ethischen Gründen, sondern weil es ihm die meiste Kraft gegeben hat.

Der Schauspieler Joaquin Phoenix hat nie in seinem Leben Fleisch gegessen!

Ich lebe seit drei Jahren vegan-vegetarisch (ja,ja Steffi, der Käse), fühle mich wunderbar, fahre täglich 14 km Fahrrad zur Arbeit (also zusammen, hin-und zurück) und am Wochenende Mountainbike hoch am Schloss Hohenlimburg.
Wunderbar, hast du ganz Sauerland zu Auswahl.

Weißt du, anstatt solcher Geschichten, von denen ich nichts bestätigen oder kontrollieren kann, verlasse ich mich lieber auf Studien, in denen signifikante Personenanzahlen systematisch überprüft und untersucht werden. Und da ist die Lage ziemlich eindeutig: eine rein vegane Ernährung ist nicht mit maximaler Leistung und Gesundheit vereinbar, ob einem das nun ideologisch in den Kram passt, oder nicht. Ich zitiere mal aus einer Studie die auf dem Austrian Health Interview Survey basiert:

Nutrition and Health – The Association between Eating Behavior and Various Health Parameters: A Matched Sample Study

Population-based studies have consistently shown that our diet has an influence on health. Therefore, the aim of our study was to analyze differences between different dietary habit groups in terms of health-related variables. The sample used for this cross-sectional study was taken from the Austrian Health Interview Survey AT-HIS 2006/07. In a first step, subjects were matched according to their age, sex, and socioeconomic status (SES). After matching, the total number of subjects included in the analysis was 1320 (N = 330 for each form of diet – vegetarian, carnivorous diet rich in fruits and vegetables, carnivorous diet less rich in meat, and carnivorous diet rich in meat). Analyses of variance were conducted controlling for lifestyle factors in the following domains: health (self-assessed health, impairment, number of chronic conditions, vascular risk), health care (medical treatment, vaccinations, preventive check-ups), and quality of life. In addition, differences concerning the presence of 18 chronic conditions were analyzed by means of Chi-square tests. Overall, 76.4% of all subjects were female. 40.0% of the individuals were younger than 30 years, 35.4% between 30 and 49 years, and 24.0% older than 50 years. 30.3% of the subjects had a low SES, 48.8% a middle one, and 20.9% had a high SES. Our results revealed that a vegetarian diet is related to a lower BMI and less frequent alcohol consumption. Moreover, our results showed that a vegetarian diet is associated with poorer health (higher incidences of cancer, allergies, and mental health disorders), a higher need for health care, and poorer quality of life. Therefore, public health programs are needed in order to reduce the health risk due to nutritional factors.


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